Recycle programma AR 90 en AR 100

Het duurzame karakter van aluminium

Kawneer doet actief mee aan het recyclen van aluminium. De redenen hiervoor zijn vrij eenvoudig: aluminium is een waardevol materiaal dat zeer gemakkelijk te recyclen is, zonder verlies van sterkte en de gunstige eigenschappen. De kans is groot dat een nieuw aluminium raam, door u getekend of geplaatst, ook in een vorig leven al een raam is geweest. Aluminium blijft namelijk zijn waarde behouden, keer op keer op keer. Uiteraard kunnen er van gebruikte aluminium kozijnen ook andere producten gemaakt worden, zoals auto velgen, aluminium fietsen of zelfs frisdrankblikjes.

Wanneer toegepast in gebouwen kan aluminium bijdragen aan energie efficiëntie, het terugdringen van de CO2 uitstoot en het kan u helpen de gewenste duurzaamheidstandaarden te behalen. Zo kan het toepassen van een intelligent aluminium gevelsysteem het energieverbruik van een gebouw met maar liefst 50% verminderen.

Recycleprogramma’s AR 90 en AR 100

Met onze AR 90 en AR 100 recycleprogramma’s kunt u een maximale bijdrage leveren aan de verduurzamingsopgaven. Kawneer garandeert bij het AR 90 programma dat 90% van het aluminium dat toegepast is voor uw project als gerecycled aluminium wordt ingekocht en terug wordt gebracht in de bouwketen. Bij het AR 100 programma garandeert Kawneer dat 80% van het aluminium in uw project gerecycled is. Zo kan er efficiënt, intelligent en duurzaam gebouwd worden, hetgeen perfect aansluit bij de Cradle to Cradle ideologie.