Van praatpaal naar laadpaal

2 Mei, 2023

Kawneer Nederland heeft onlangs 7 nieuwe laadpalen voor elektrische voertuigen in gebruik genomen. Vanaf 2016 stonden er al 3 laadpalen met een vermogen van 3,7 kW, bedoeld om bedrijfsvoertuigen te laden. Maar met het toenemende aantal elektrische bedrijfsvoertuigen is het aantal laadpunten verhoogd naar 14 laadpunten en is tevens het laadvermogen verhoogd naar 22 kW.

Duurzaamheid zit Kawneer Nederland, gevestigd in Harderwijk, in de genen. Bij de bouw van het BREEAM Very Good gecertificeerde bedrijfspand in 2016 werd direct voorgesorteerd door 6 laadpunten te plaatsen ter voorbereiding op de elektrificatie van het wagenpark. Om het groeiende aantal elektrische voertuigen efficiënt te laden is besloten om samen met WDP, de eigenaar van het bedrijfspand, het aantal laadpunten fors uit te breiden en de laadsnelheid significant te verhogen.

Duurzame energie
“In 2017 zijn er 4200 zonnepanelen op ons bedrijfspand geplaatst die goed zijn voor 118% van ons elektriciteitsverbruik,” vertelt Lars van den Berg, Technical Manager. “De nieuwe laadpalen worden direct vanuit deze zonnepanelen gevoed. Zo maken we optimaal en efficiënt gebruik van onze duurzaam opgewekte stroom.”

Stimulans
Niet alleen onze eigen leaseauto’s voorzien we van duurzame stroom. In lijn met de duurzame visie van Kawneer stimuleren we ook duurzame mobiliteit buiten het bedrijf. Zo zijn de laadpunten nu ook publiekelijk toegankelijk en bieden we zowel bezoekers als ons personeel elektrisch laden tegen de werkelijke kosten.

Van praatpaal naar laadpaal
De laadpalen zijn gemaakt van afgedankt praatpalen van de ANWB, die tot 2014 dienst deden voor de gestrande automobilist. Zo hebben de overbodige praatpalen met de kenmerkende ‘konijnenoren’ een nieuw leven en een nieuwe functie gekregen. Een mooie aanvulling op het vlak van hergebruik. “Ook dit past weer binnen de duurzame visie van ons bedrijf” besluit Lars.


ANWB praatpaal hergebruikt als laadpaal


Voertuig laden met 22 kW