ALUMINIUM IN DE BOUWWERELD

Aluminium wordt op grote schaal toegepast in de bouw, omdat de eigenschappen ervan een unieke combinatie van duurzaamheid, prestaties en esthetiek bieden.

Door de jaren heen is het ontwerpen van gebouwen complexer geworden, omdat gebouwen van nu meerdere doeleinden hebben. Architecten, bestekschrijvers en aannemers kijken met een holistische blik naar projecten en houden rekening met circulariteit & duurzaamheid, functionaliteit, economische waarde, esthetiek en de rol van een gebouw binnen de lokale gemeenschap. De materiaalkeuze voor het gebouw zijn een integraal onderdeel geworden van een succesvol bouwontwerp. De duurzaamheid en flexibiliteit van aluminium zorgen voor een lange levensduur en een breed scala aan esthetische opties. De hoge sterkte-gewichtsverhouding, recyclebaarheid en de vervormbaarheid van aluminium geven het veel voordelen ten opzichte van alternatieve materialen.

Duurzaamheid

Aluminium is een oneindig recyclebaar materiaal en bevordert daarmee een circulaire economie en vermindert op deze manier afval. Kawneer gebruikt gerecyclede content bij de productie van haar producten. Tevens wordt het eigen productieafval gerecycled: het aluminium wordt omgesmolten zodat het weer hergebruikt kan worden. Dit is een groot voordeel bij de materiaalkeuze gedurende een gebouwontwerp.

Om onze duurzaamheidsambities kracht bij te zetten, hebben we internationaal erkende Environmental Product Declarations (EPD’s) en Life Cycle Assessments (LCA’s) voor onze producten. Ook zijn veel van onze producten Cradle to Cradle gecertificeerd.

Door het gebruik van duurzaam aluminium kan dit projecten helpen met het behalen van BREEAM® en LEED® certificeringen en andere certificeringen voor groen bouwen.

KAWNEER EN DUURZAAMHEID

Ontdek onze 3D infographic

Lees meer over de voordelen van het gebruik van aluminium in onderstaande infographic en download de factsheet Duurzaam Aluminum.

ALUMINIUM BIEDT ONGEËVENAARDE AFWERKINGSMOGELIJKHEDEN

Kawneer biedt een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waaronder geanodiseerde en gepoedercoate afwerkingen die voldoen aan door de industrie erkende normen. We kunnen de afwerking en textuur van onze aluminium gevelsystemen afstemmen op de naadloze integratie met het design en de gewenste esthetiek.

ALUMINIUM IS ONEINDIG RECYCLEBAAR

Aluminium speelt een sleutelrol in het ontwerp van duurzame gebouwen vanwege de oneindige recyclebaarheid, het bevorderen van de circulaire economie en het verminderen van afval. We kunnen CO2-arm en gerecycled aluminium gebruiken in de productie van onze producten en ons gesloten productieproces vermindert de totale ecologische voetafdruk van een project.

ALUMINIUM BIEDT WOONCOMFORT

De hoogwaardige aluminium gevelsystemen van Kawneer zijn voorzien van thermische onderbrekingstechnologie die helpt om inefficiënte warmteoverdracht te verminderen en het wooncomfort te verbeteren. Geoptimaliseerd natuurlijk licht en kamerhoge uitzichten verbeteren het welzijn van de bewoners en verminderen de afhankelijkheid van kunstlicht en HVAC-systemen.

ALUMINIUM HEEFT EEN LANGE LEVENSDUUR

Architecten, ontwerpers en bewoners kiezen ook voor aluminium vanwege de duurzaamheid. Aluminium is bestand tegen zware klimatologische omstandigheden zonder te degraderen vanwege zijn corrosiebestendigheid en verliest zijn primaire eigenschappen niet na verloop van tijd.

ALUMINIUM IS STERK

De sterkte-gewichtsverhouding van aluminium is veel groter dan die van alternatieve materialen. Deze materiaaleigenschappen stellen architecten in staat om gebouwen met grote raamoppervlakken te ontwerpen die optimale daglichttoetredingen en zicht naar buiten bieden, wat gunstig is voor de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van de bewoners.

ALUMINIUM BIEDT FLEXIBILITEIT IN HET ONTWERP

Met aluminium gevelsystemen kun je gebouwen met grote raampartijen ontwerpen, om panoramische uitzichten te bieden en slanke, duurzame en energiezuinige constructies te creëren die bestand zijn tegen verschillende klimaten. Veel van de gevelsystemen van Kawneer kunnen off-site worden geprefabriceerd om het installatiegemak te vergroten, en de lage onderhoudsvereisten van de producten helpen jarenlang een hoge standaard van esthetiek te behouden.

ALUMINIUM IS ONDERHOUDSARM

Aluminium vereist weinig onderhoud gedurende zijn hele levensduur. Met eenvoudige reinigingsprocessen om de levensduur te garanderen, kan het materiaal jarenlang worden gebruikt. Aluminium is een veerkrachtig materiaal en maakt duurzame gevelsystemen mogelijk met minimale onderhoudskosten.

Prestaties

Aluminium wordt toegepast vanwege de sterkte, duurzaamheid en lage onderhoudskosten.

Aluminium kozijnen zijn geschikt voor zwaardere beglazing die de thermische efficentie en veiligheid verbeteren. Kawneer gevelsystemen kunnen op veel van onze producten triple beglazing plaatsen, wat de isolatiewaarde verhoogt en het energieverbruik van een gebouw vermindert. Gelaagde beglazing kan ook worden gebruikt om meer veiligheid en akoestische mogelijkheden te bereiken.

De aluminium geveloplossingen van Kawneer worden vaak gebruikt in middelhoge en hoge gebouwen met verhoogde belastingsvereisten, omdat aluminium sterk is en bestand is tegen beweging van het gebouw en mogelijke doorbuigingen van de belasting.

Kawneer biedt een grote reeks brandwerende oplossingen voor zowel de vliesgevels als de raam- en deursystemen. Het brandwerende raam- en deursysteem RT 72 HI+ FR heeft de meest uitgebreide brandwerende toepassingsmogelijkheden in de markt, dankzij de Extended Application (EXAP) rapporten die er zijn opgesteld. Dit systeem is zelfs toe te passen in HSB (houtskeletbouw).

BEKIJK OPLOSSINGEN

Esthetiek

De gevel is het visitekaartje van ieder gebouw en met aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen krijgt ieder gebouw een unieke uitstraling. Aluminium is sterk en heeft daarom het vermogen om grote en zware glasoppervlakken te dragen. Op deze manier wordt het mogelijk om imposante aluminium raamoplossingen van vloer tot plafond te creëren die een panoramisch uitzicht op de buitenwereld biedt. Grote raampartijen helpen het natuurlijke licht te verbeteren, wat het welzijn van de bewoners ten goede komt en de afhankelijkheid van HVAC- en kunstlichtsystemen kan verminderen.

Kawneer biedt ook een breed scala aan afwerkingen, waaronder geanodiseerde en gepoedercoate afwerkingen die voldoen aan de door industrie erkende afwerkingsnormen. Door een naadloze integratie met de rest van het gevelontwerp en de omgeving rondom te garanderen, kunnen we de afwerking van onze kozijnen afstemmen op de gewenste esthetiek.

Met de duurzaamheid van aluminium, de prestaties van aluminium en de esthetiek van aluminium levert het de resultaten die u wenst voor uw volgende project.

BEKIJK PROJECTEN

BAANBREKENDE PRODUCTEN VOOR ONDERSCHEIDENDE GEBOUWEN

Ons productportfolio voor aluminium gevelsystemen varieert van toonaangevende vliesgevelsystemen tot innovatieve raam-, deur- en schuifsystemen. Kies een categorie of selecteer alles voor meer informatie.

ALLE PRODUCTEN