Oppervlaktebehandeling

De oppervlaktebehandeling van kozijnen en vliesgevels biedt naast esthetische waarde ook bescherming aan het aluminium. De kozijnen en vliesgevels van Kawneer worden geanodiseerd of voorzien van een poedercoating. De eigenschappen van het aluminium en de kwaliteit van de oppervlaktebehandeling zorgen ervoor dat de kozijnen onderhoudsarm zijn en niet roesten of rotten.

De keuze van oppervlaktebehandeling is afhankelijk van uw esthetische wensen en de omgevingsinvloeden. Luchtvervuiling zoals zouten, zuren, agressieve gassen en zwavel hebben een negatieve invloed op de oppervlaktebehandeling. In het kustgebied of in gebieden met b.v. chemische industrie moet er extra aandacht besteed worden aan de oppervlaktebehandeling. Laat u bij de keuze van oppervlaktebehandeling daarom adviseren door uw gevelleverancier of door Kawneer.

Anodiseren

Bij het anodiseringsproces krijgen de profielen een oxidelaag. Deze oxidelaag zorgt voor een hoge bescherming en een natuurlijke uitstraling. De profielen worden geanodiseerd conform strenge richtlijnen van Qualanod, een internationaal kwaliteitslabel dat gebaseerd is op een uitgebreide specificatie voor zowel proces- als producteisen.

Poedercoaten

De mogelijkheden van poedercoaten zijn oneindig. Hierdoor zijn de Kawneer kozijnen en vliesgevels in iedere denkbare kleur te leveren. De profielen worden gelakt conform strenge richtlijnen van Qualicoat, een internationaal kwaliteitslabel dat gebaseerd is op een uitgebreide specificatie voor zowel proces- als producteisen.

Voorbehandeling

De kwaliteit van de aangebrachte poedercoating valt of staat met de voorbehandeling van het aluminium. Zonder goede voorbehandeling kan de poedercoating gaan blazen, schilferen en onthechten. Gebreken in de coating worden in een belangrijk deel van alle schadegevallen veroorzaakt door een onjuiste of onvolledige voorbehandeling van de ondergrond.

De voorbehandeling van aluminium is dus zeer belangrijk. Om de kwaliteit van de oppervlaktebehandeling te garanderen werkt Kawneer uitsluitend met bedrijven die werken we volgens de Qualicoat Seaside norm en voldoen we aan de NEN-EN1090 norm.

 “Reductie van faalkosten”

Het verticale lakproces voorkomt bovendien vervorming van de profielen en lakophoping in de pas- en klikvlakken. Dit heeft een positieve invloed binnen het productieproces bij de gevelbouwer en reduceert faalkosten. “

Kawneer biedt PREANO+ standaard 10 jaar uitgebreide garantie inclusief (filiforme) corrosie tegen scherpe condities.

“Standaard 10 jaar garantie”

Met de vele voordelen mag PREANO+ gerust dé standaard in poedercoaten genoemd worden! PREANO+ biedt meer voor minder.

Download de brochure

Met PREANO+ wordt de voorbehandeling en poedercoating in één lijn

Bij PREANO+ zijn pre-anodiseren en poedercoaten samengevoegd in één verticale lijn. Hierdoor  ontstaat een duurzame afwerkingslaag met een zeer hoge corrosiewerendheid waarbij filiforme corrosie definitief tot het verleden behoort.

Lees meer over oppervlaktebehandeling in onze whitepaper.

PREANO+ De nieuwe standaard in poedercoaten

Met PREANO+ biedt Kawneer de hoogste kwaliteit. Binnen een innovatief coatingsysteem waarbij pre-anodiseren en poedercoaten worden samengevoegd in één verticale lijn ontstaat er een duurzame afwerkingslaag met een zeer hoge corrosiewerendheid waarbij filiforme corrosie definitief tot het verleden behoort.

“Optimaal esthetisch resultaat”

De kracht (+) zit in het unieke verticale inlineproces waarin de profielen voor het dubbelbeitsproces geborsteld worden om onzuiverheden te verwijderen. Daarnaast wordt na het pre-anodiseren een extra hechtingspromotor aangebracht. Hierdoor ontstaat een zeer sterke hechtingskracht voor de opvolgende laklaag waardoor met een enkele coating laag al een zg. seaside kwaliteit behaald wordt. Bovendien zorgt de enkele laklaag voor een strakker en dus esthetischer oppervlak.