WAAROM ALUMINIUM KOZIJNEN?

De gevel is het visitekaartje van uw woning.
Met aluminium kozijnen kunt u uw woning iedere uitstraling geven in iedere denkbare kleur die u wenst. Of dit nu een authentieke houtlook, een klassiek steellook of een geheel moderne uitstraling is ….. de keuze is aan u.

Schilderen? Nee hoor!

Heeft u geen zin om uw kozijnen te schilderen? Dan is aluminium de juiste keuze. Aluminium kozijnen zijn namelijk onderhoudsarm, hebben geen last van houtrot en hoeven niet om de paar jaar geschilderd te worden. Wanneer u gelijk met het ramenlappen de kozijnen reinigt met water, een spons en een neutrale, niet krassende zeep is dat voldoende om decennialang plezier te hebben van uw kozijnen.

Wat een licht en wat een zicht

Daglicht levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid. Van daglicht wordt de mens energieker, vrolijker en gelukkiger. En hoe fijn is het om vanuit de comfortabele woning een ruim zicht te hebben op uw tuin, de straat of de omgeving?

Aluminium kozijnen zijn bijzonder smal waardoor er een maximum aan glas mogelijk is. Hierdoor profiteert u optimaal van het daglicht en het zicht naar buiten.

Geef uw gevel kleur!

Welke kleurwens u ook heeft voor uw kozijnen, met aluminium is het mogelijk. Aluminium is te voorzien van iedere gewenste structuur, kleur en glans. Wilt u binnen een andere kleur dan buiten? Ook dat is geen probleem. Iedere combinatie is mogelijk.

Vindt u de natuurlijke uitstraling van aluminium mooi dan is een geanodiseerd kozijn iets voor u. Hierbij blijft de structuur van het aluminium zichtbaar.

Isoleren: goed voor de wereld, goed voor u en goed voor uw portemonnee

Aluminium kozijnen hebben uitstekende isolerende eigenschappen en zijn te combineren met hoog isolerend HR++ of zelfs triple glas. Hierdoor blijft in de winter de warmte binnen en in de zomer de hitte buiten. Dus hoeft u minder te stoken of te koelen wat gunstig is voor uw energieverbruik. Dat is goed voor het klimaat én voor uw portemonnee. Maar wist u dat een goed isolerend raam ook de koude ‘trek’ voorkomt? Lekker comfortabel!

Gaat u voor het best isolerende?
Kies dan voor het kozijn met Passief Huis certificaat.

Kozijn voor de toekomst

Jarenlang onbezorgd plezier van uw kozijnen. Wie wil dat niet? Aluminium kozijnen gaan tot wel 75 jaar mee. En dat met een minimum aan onderhoud!

Met zorg voor de wereld

We zijn ons steeds meer bewust van de kwetsbaarheid van onze aarde. Door klimaatverandering warmt de aarde op en door toedoen van onze wegwerpmaatschappij worden grondstoffen schaarser. Het tegengaan van verspilling is een belangrijke stap naar een duurzamere wereld.

Hoe zit dat dan met aluminium kozijnen? Aluminium kozijnen gaan tot wel 75 jaar mee. Dat betekent dat in de tussentijd geen materiaal nodig is voor een nieuw kozijn, geen energie voor productie en geen brandstof voor transport.

En wanneer ze dan toch vervangen moeten worden kunnen de kozijnen volledig gerecycled worden. Aluminium is namelijk 100% recyclebaar zonder verlies van eigenschappen. Dit betekent dat aluminium zelfs eindeloos hergebruikt kan worden. Dus geen verspilling van grondstoffen.

De raam- en deursystemen van Kawneer zijn Cradle-to-Cradle gecertificeerd. Hierbij zijn de producten en de achterliggende processen beoordeeld op vijf categorieën: samenstelling van de materialen, mogelijkheden tot hergebruik van de materialen, gebruik van hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer, en sociale rechtvaardigheid. Meer over Cradle-to-Cradle.

Aluminium klaar voor de toekomst!

Zoek een Kawneer dealer in de buurt