Duurzaamheid

Voor ons is duurzaamheid meer dan alleen een kwestie van imago. Bij ons is duurzaamheid een integraal onderdeel van onze zakelijke activiteiten. Denk hierbij onder andere aan afvalbeperking, het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving en het tonen van maatschappelijke betrokkenheid.

BOUWEN MET OOG OP DE TOEKOMST

De schaarste in grondstoffen en klimaatverandering hebben een grote invloed op de wereld en hoe we daar zuinig mee om moeten gaan. Ook in de gebouwde omgeving speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Naast het verminderen van de CO2 footprint van gebouwen zelf wordt de milieuimpact van de toegepaste materialen steeds belangrijker.

Onze producten bieden een positieve bijdrage om de energieprestatie van gebouwen te verhogen en zo de CO2 footprint te verlagen. Daarnaast kijken we bij de ontwikkeling van onze producten goed naar de afkomst van grondstoffen en het hele proces tot aan de recyclebaarheid en het hergebruik van het eindproduct. Aluminium is van nature al onbeperkt te recyclen met dezelfde eigenschappen en het is zeer onderhoudsarm. Ook zijn bijna al onze producten inmiddels cradle-to-cradle (C2C) gecertificeerd. Hierbij wordt het product niet alleen beoordeeld op de duurzaamheidsaspecten van het materiaal, maar er wordt ook gekeken naar het effect op luchtkwaliteit, het klimaat, het waterverbruik en de sociale rechtvaardigheid. We kijken niet alleen naar nu, maar ook naar de toekomt. We willen een duurzame bijdrage te leveren aan mooie en tijdloze gebouwen waar mensen fijn en gezond in kunnen wonen en werken. Dit sluit naadloos aan op onze bedrijfsfilosofie: Building Legacies.