Kawneer

Kawneer en duurzaamheid

Kawneer Nederland besteedt veel zorg aan een duurzame bedrijfsvoering en is daarom ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Dit milieumanagementsysteem wordt gebruikt om ons milieubeleid verder te ontwikkelen en te borgen. We zien het certificaat niet als doel, maar als middel om ons continu te verbeteren om bij te dragen aan een duurzame wereld.

Onze visie op duurzaamheid komt ook terug in onze producten waarvan er verschillende Passief Huis en Cradle to Cradle gecertificeerd zijn. Daarnaast bieden we de twee duurzaamheidsprogramma’s AR 90 en AR 100 om het aandeel gerecycled aluminium in de bouw te maximaliseren.

– Passief Huis certificaat RT 82 HI+

– Passief Huis certificaat AA 100 HI+

Bij de bouw van ons bedrijfspand is extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt alle energie voor onze bedrijfsvoering opgewekt door zonnepanelen. De duurzame prestaties van ons pand hebben geresulteerd in een BREEAM Very Good certificering. Wist je dat er 4200 zonnepanelen op ons dak liggen met een oppervlakte van in totaal 3,6 voetbalvelden?

De stichting AluEco wordt bestuurd door de VMRG, de Vereniging van Aluminium Systeemleveranciers, en is opgericht ter bevordering van duurzaamheid in de keten. De Stichting AluEco ziet erop toe dat recycling plaatsvindt tot hoogwaardige (bouw)producten met een minimum aan milieubelasting. De benodigde energie bedraagt bijvoorbeeld slechts 5% van de hoeveelheid energie die benodigd was voor de eerste productie, terwijl ook laklagen en thermische isolatie in de profielen geen enkele belemmering vormen in het recycling proces.

Ruim 90% van het bij sloop of renovatie vrijkomend materiaal wordt gerecycled tot nieuwe hoogwaardige (bouw)producten. Om te voorkomen dat aluminium aan het einde van de levensduur als schroot naar het buitenland wordt getransporteerd heeft Kawneer zich, als lid van AluEco, geconformeerd om het geleverde aluminium na de levensduur terug te nemen en in te brengen in de recycling keten.

Kawneer kozijnen en energieprestatie

De tijd dat aluminium kozijnen koud en kil waren en dat het condens erop stond is historie. Tegenwoordig bieden aluminium kozijnen de hoogste isolatiewaardes in de markt. De aluminium profieldelen worden door middel van hoogwaardige isolatoren gescheiden. Kawneer biedt een breed assortiment aan kozijnprofielen met een isolatiewaarde tot wel 0,79 W/m2K (Uf). Afhankelijk van de glaskeuze is een Uw mogelijk van 0,66 W/m2K.