KAWNEER CARE

CARE FOR THE FUTURE

Met CARE zetten we bij Kawneer verder in op het verkleinen van onze CO2 footprint.

De milieuprestatie van materialen van gebouwen wordt een steeds belangrijkere factor in de totale milieubelasting van een gebouw. Zo wordt de wettelijke milieuprestatie van gebouwen (MPG) stapsgewijs aangescherpt van 1.0 nu, naar 0.5 in 2030 en zelfs naar 0.0 in 2050. Met het CARE programma spelen we hier op in met aluminium gevelsystemen met een zeer lage milieu-impact.

Kawneer CARE duurzaamheidsprogramma

DE BESTE MILIEU SCORE MET HET NIEUWE RT 72 REFLEX CARE

De milieu-impact van producten wordt uitgedrukt in een MKI-score (Milieukostenindicator) die wordt vastgelegd in de Nationale Milieudatabase (NMD). Zo’n MKI-score wordt vastgesteld met een onafhankelijke levenscyclusanalyse (LCA). Ons standaard RT 72 Reflex raamsysteem heeft al een 18% betere MKI score dan het branchegemiddelde en is vastgelegd in de hoogste NMD productkaart categorie 1.

Met het RT 72 Reflex CARE aluminium raamsysteem bieden we een systeem dat 35% beter scoort dan het branchegemiddelde. Dit raamsysteem heeft een kleinere impact op de CO2 footprint over de keten en het is vervaardigd uit minimaal 80% gerecycled aluminium. Ook is het systeem Cradle to Cradle gecertificeerd.

  • 35% betere MKI score dan het branchegemiddelde
  • NMD categorie 1
  • Cradle to Cradle gecertificeerd
  • Minimaal 80% gerecycled aluminium
Bekijk onze score
Kennedytoren

KENNEDYTOREN EINDHOVEN

De Kennedytoren in Eindhoven is het eerste project waarin CARE is toegepast. De aluminium RT 72 Reflex raamkozijnen in dit renovatieproject zijn gemaakt met 80% ‘gerecyclede content’, waarvan de herkomst in Nederland ligt. Hierdoor is de CO2 footprint bijzonder klein. Dit levert een lage MKI score op, die is vastgelegd in de categorie 1 productkaart in de Nationale Milieu Database. Het project is uitgevoerd door GevelBeheer in opdracht van Wits Vastgoed en MVGM.

 

RT 72 Reflex systeem