Sluishuis

Amsterdam

Architect: Bjarke Ingels Group (BIG) en BARCODE Architects
Aannemer: VORM Bouw/BESIX
Gevelbouwer: Facédo

Fotografie: Dirk Verwoerd

SLUISHUIS: ICOON AAN HET WATER

Met haar uitzonderlijke design en prachtige locatie aan het IJ, geeft Sluishuis haar bewoners een unieke woonbeleving. Spraakmakend, dat is het Sluishuis zeker. Niet alleen door het design en de locatie, maar ook door het gebruik van uiterst duurzame materialen met daarbij de keuze om de buitenzijde van de kozijnen in onbehandeld brut aluminium uit te voeren.

In het voortraject heeft de Architectural Consultant van Kawneer samen met het tenderteam van VORM Bouw/BESIX de esthetische en technische wensen en eisen voor de gevel geïnventariseerd. Op basis van de hoge thermische, akoestische en wind- en waterdichtheidseisen is gekozen voor het aluminium RT 72 Reflex raam- en deursysteem en de AA 5110 schuifpui. Beide systemen zijn Cradle-to-Cradle gecertificeerd waarvan de AA 5110 het niveau Silver heeft behaald inclusief oppervlaktebehandeling en hang- en sluitwerk.

Bijzonder in het project is dat op verzoek van de architecten de buitenzijde van alle kozijnen uitgevoerd worden in brut aluminium. De binnenzijde wordt blank geanodiseerd, zodat een optimale kwaliteit én functionaliteit ook op lange termijn geborgd kunnen worden.

Download voor meer informatie over dit project de volledige casestudy PDF

Download