Woonhuis in bergen met aluminium pui

Woonhuis in Bergen

Bergen

Architect: Nico Dekker – Taats Architecten & Bouwkundigen
Aannemer: Nijman Bouw
Gevelbouwer: Schipper Kozijnen

📸: Schipper Kozijnen

Een leeg canvas helemaal naar wens inkleuren. Dat is precies waar de nieuwe bewoners van een toen nog klein arbeidershuisje in Bergen naar op zoek waren. Het huisje was gedateerd, had geen centrale verwarming, een gasboiler en enkel glas. Maar de potentie was er: een project dat vanaf de tekentafel helemaal vormgegeven kon worden. Samen met Nico Dekker van Taats Architecten wisten ze dit piepkleine huisje om te toveren tot een indrukwekkende woning met aanbouw en een gigantische aluminium schuifpui.

Die aanbouw met een puntdak, in dezelfde basisvorm als het huis, is op z’n zachtst gezegd imposant. De vorm en immense grootte van de pui vroeg om een niet-standaard oplossing. Na een uitgebreid onderzoek kozen de bewoners uiteindelijk voor aluminium kozijnen. Dekker zelf vertelt: “Ik vind dat mooie ranke stalen of slanke aluminium profielen een pui een veel transparantere en elegantere uitstraling geven. Op esthetisch gebied voegt het dus echt wat toe. Bij deze woning wilden we een mooie strakke transparante gevel creëren. Hier maakt de zwarte profielkleur het dan heel passend.”

In de aanbouw is op advies van Schipper Kozijnen gekozen voor ons AA 4110 schuifsysteem en het RT 72 Reflex raam- en deursysteem.

Meer weten over dit project? Lees de volledige case study in de bijlage.

Bekijk meer projecten

Download voor meer informatie over dit project de volledige casestudy PDF

Download