Antoni, Delft

Antoni

Delft

Architect: Studioninedots
Aannemer: SBB en Vink Bouw
Gevelbouwer: Alcondor Hengelo

Fotografie: Dirk Verwoerd

Antoni is een multifunctioneel gebouw in stadsdeel Nieuw Delft, dat wonen met werken combineert. Het complex valt op met z’n gestapelde vorm, waarbij de twee zijden geleidelijk oplopen naar het hoogste punt. Achter de glazen plint op de begane grond bevinden zich onder andere werk- en expositieruimtes. Daarboven kijken de mensen vanuit hun hotelkamers, studio’s en lofts uit over de omgeving.

Dat doen ze door het triple-glas dat geplaatst is in de aluminium kozijnprofielen van Kawneer, die door gevelspecialist Alkondor zijn geïntegreerd in de gevel. Alkondor wist de prefab-systemen snel te integreren, en voegde er met Kawneers doorvalbescherming bovendien een unieke beveiliging aan toe. Die bestaat uit een transparant scherm van glas, wat zorgt voor een maximale lichtinval. In plaats van óp het kozijn zit deze doorvalbeveiliging erín. Daardoor valt het scherm minder op, wat zorgt voor een mooie strakke uitstraling. Dit doorvalscherm maakt deel uit van ons standaard assortiment en kan dus worden gebruikt voor elk project.

Meer weten over Antoni en de prettige samenwerking tussen Alcondor en Kawneer? Lees dan de volledige case study in de bijlage.

Download voor meer informatie over dit project de volledige casestudy PDF

Download