Holland Park

Diemen

Architectuur: Gerenommeerde architecten als Sjoerd Soeters (Pleasant Places Happy People), Karres & Brands landschapsarchitecten, Groosman Partners architecten, Geurst & Schulze architecten, maar ook jonge, opkomende talenten en bureaus stonden garant voor wijk met een unieke architectuur gecombineerd met een aantrekkelijke woonomgeving.

Fotografie: Dirk Verwoerd

De openlucht toonzaal van Kawneer

In het project Holland Park werden veel verschillende producten en vormgevingen van Kawneer gemonteerd. Dit maakt Holland Park tot de openlucht toonzaal van Kawneer.

Zo zijn de hoog isolerende RT 72 reflex systemen uitgevoerd in de standaard, GT 70 S staalrenovatievormgeving, blokraam en houtrenovatie vormgeving en combinaties daarvan.

Daarnaast zijn de schuifpuien AA 3110 en AA 4110 toegepast en wordt er gebruik gemaakt van het vliesgevelsysteem AA 100 Q van Kawneer.

Met elke vormgeving blijft de hoge isolatiewaarde gewaarborgd, net als de kwaliteit en de eenvoud van het product. De RT-serie is met die veelzijdigheid het ideale systeem voor Holland Park. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zij aan zij de GT 70 S vormgeving en de blokramen te installeren: hetzelfde systeem, maar in een totaal andere vormgeving. En dat is precies wat er in Holland Park is gedaan.

 

Holland Park, een levendige wijk met zo’n 5.000 bewoners, een nieuwe hotspot in groot Amsterdam!

Kenmerkend voor Holland Park is de diversiteit aan woningen met verschillende gevels, gelegen aan water en groen. Door samenwerking met Nederlandse toparchitecten en ontwerpers is er een rijke mix aan bouwstijlen, binnentuinen en design in de openbare ruimte ontstaan. Denk je eens in: moderne grachtenpanden, prachtige gevels, gezellige straatjes en groene binnentuinen op nog geen 10 minuten van het centrum van Amsterdam. Dat is Holland Park. Een goed bereikbaar, kleinstedelijk woongebied met designappartementen, winkels en horeca, gelegen naast het Bergwijkpark in Diemen Zuid. Optimaal woongenot, bereikbaarheid en unieke architectuur zijn slechts enkele steekwoorden voor deze woonwijk.

Download voor meer informatie over dit project de volledige casestudy PDF

Download