Kennedytoren Eindhoven

Kennedytoren

Eindhoven

Opdrachtgever: Wits vastgoedonderhoud / MVGM Nederland
Architect: Van Aken Architektuur
Aannemer: Hurks Vastgoedontwikkeling, Heijmans Vastgoed
Gevelbouwer: Rollecate

Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke thema’s in de bouwsector en we zetten ons allemaal steeds meer in voor duurzame en circulaire oplossingen. De transformatie van de Kennedytoren in Eindhoven is hier een goed voorbeeld van. Dit is het eerste project waarin ons CARE programma is toegepast. De aluminium RT 72 ReflexCARE raamkozijnen in dit gebouw zijn gemaakt van aluminium met 80% gereyclede content. Ook hebben ze een bijzonder lage CO2-footprint.

De Kennedytoren in Eindhoven telt 21 verdiepingen en is 83 meter hoog. Het gebouw bestaat al een tijd en liep voorop in Nederland met deze zeer duurzame circulaire aluminium kozijnen, die met succes zijn getest. Het mooie? Geen zichtbaar verschil met traditionele kozijnen, maar dus wel een indrukwekkende CO2-reductie op het aluminium. De ramen in de Kennedytoren zijn geproduceerd door Rollecate en het project is uitgevoerd door GevelBeheer Nederland. Een gezamenlijke bijdrage aan een duurzamere toekomst in de bouw.

Lees meer over dit project in de uitgebreide case study op deze pagina.

WAT IS CARE? 🌎
Het duurzame raamsysteem heeft de toevoeging “CARE” heeft meegekregen – dat staat voor ‘carbon reduced’ en ‘met zorg voor de wereld’. Het percentage gerecyclede aluminium geeft al aan dat het om een circulair product gaat, maar om dit kracht bij te zetten hebben we een Life Cycle Analyse uit laten voeren. Hieruit blijkt dat de milieuprestatie van het toegepaste RT 72 ReflexCARE raamsysteem 35% beter is dan het branchegemiddelde.

Lees meer over CARE

Download voor meer informatie over dit project de volledige casestudy PDF

Download